- kokosový olej má extra vysoký obsah přírodních antioxidantů a vitamínů, které vyživují pleť.
- nezanechává mastný efekt a má hluboce hydratační vlastnosti.
- je vysoce efektivní při hojení a odstraňování vad, jako jsou jizvy, pigmentové skvrny a vrásky.
- panenský kokosový olej se doporučuje používat při péči o pokožku i vlasy.

Je výborný pro suchou a citlivou pokožku. Díky jeho složení, které je blízké tukům v pokožce, se doporučuje i pro miminka, skvělý je i po slunění. Kokosový olej proto patří mezi nejlepší masážní přípravky.
an image
Léčivé účinky kokosového oleje:
Kokosový olej vyniká množstvím zdraví prospěšných vlastností doložených výzkumy:
  • Snižuje riziko vzniku rakoviny, aterosklerózy a kardiovaskulárních chorob
  • Pomáhá předcházet bakteriálním, virovým a plísňovým infekcím – působí jako přírodní antibiotikum
  • Zlepšuje funkci imunitního systému
  • Je pohotovým zdrojem energie, kterou však uvolňuje postupně, proto je velmi oblíben i u sportovců
  • Podporuje zdravý metabolismus – zlepšuje zažívání a vstřebávání živin, nezatěžuje však štítnou žlázu
  • Obsahuje výživové komponenty důležité pro zdraví – téměř 50% mastné kyseliny laurové, která má antivirové účinky
  • Využívá se při redukci tělesné váhy - poskytuje dlouhodobější pocit nasycení, má však nižší energetickou hodnotu oproti ostatním tukům
  • Pomáhá v prevenci osteoporózy - Jeho molekulární struktura umožňuje kůži snadné vstřebávání. Olej je nasáván pojivovými tkáněmi, které se tak stávají pevnějšími a pružnějšími. Pokožka je hydratovaná a regenerovaná.

Panenský kokosový olej - Organic
  • Získává se šetrným zpracováním kokosových ořechů sklízených na Srílanských bio farmách.
  • Lisuje se za studena při teplotě do 50°C.
  • Nerafinovaný a neparfémovaný.
  • Nebělený, bez jakýchkoliv cizorodých látek či chemikálií.
  • Nefermentovaný, s jemnou chutí a vůní čerstvého kokosu.
  • Neobsahuje cholesterol.

Odolává vlivům tepla a oxidace, zůstává stabilní i při vysokých teplotách. Je proto skvělou, zdravou náhradou nejen pro vaření, ale i pečení a smažení. Je lehce stravitelný – mastné kyseliny se vyskytují v oleji ve středně dlouhých řetězcích – MCT – které stimulují metabolismus. Podporují vstřebávání dalších látek – např. esenciálních mastných kyselin, kterých je v dnešní době ve stravě nedostatek. Oblíbený je v ayurvédské a vegetariánské kuchyni.